/ Дарик радио, Хасково
Близо сотитина души от с. Орешник, Тополовград, Свиленград се събраха пред входа на районен съд Тополовград на обяд. В 13.30 ще започне съдебно заседание, на което бившия командос Иван Пачелиев иска изменение на мярката за неотклонение.

Баща: Полицаи тормозиха сина ми по случая Орешник

Причината - влошено здравословно състояние. Съдията по делото, който е в храма на Темида вече чу скандирания - "свобода", "Иван е невинен", "Справедлива съдебна система". Очаква се решението да стане ясно към 15.00 часа. 

Рейнджърът от Орешник остава в ареста

Борис Маринов на 62 години от с. Орешник обясни пред Дарик радио, че познава от дете Иван Пачелиев и не вярва той да е извършил престъпление. Маринов смята, че
полицията е манипулирала ситуацията.

Братовчед на Пачелиев сподели,че в нощта на задържането полицаите са го подмамили, за да го арестуват без той да се е барикадирал и да е оказвал съпротива, както бе съобщено от МВР тогава.

Хората се заканват да влязат в съдебната зала, а съдът да чуе мнението им. На протеста е кметът на Тополовград Божин Божинов. Той обясни пред журналисти, че подкрепя Иван.

Повдигнаха второ обвинение на бившия рейнджър от Орешник

Освен това на февруарската сесия на ОбС-Тополвград местните парламентаристи са поискали от него да им обясни за акцията на МВР. Към момента, от прокуратурата не са излезли със становище около натиска, който се създава в момента. 

Полицейското присъствие около сградата на Райионен съд в Тополовград е изключително засилено. 

Какво откриха в имота на мъжа от Орешник, който вдигна спецчастите на крак?

Бившият рейнджър беше арестуван на 20 февруари при зрелищна акция, в която участваха най-елитните отряди на МВР.  Иван Пачелиев се разследва от ГДБОП  за заплаха срещу посолството на Израел в България. След ареста му в дома му бяха намерени подробни скици на израелското посолство.