Пускат под гаранция от 4000 лв. шофьора, убил младеж до с. Клокотница
Пускат под гаранция от 4000 лв. шофьора, убил младеж до с. Клокотница / netinfo

54-годишният пловдивчанин, който прегази с колата си и уби на място 24-годишен младеж от село Крепост, ще бъде пуснат под гаранция от 4000 лв., потвърдиха от Прокуратурата в Хасково. Мотивите за мярката, определена от прокурора от Окръжна прокуратура Никола Николов, са, че катастрофата е причинена по непредпазливост и че извършителят се е предал доброволно на органите на реда.

В неделя около 20 часа на изхода на село Клокотница в посока Хасково, младежът от село Крепост заедно с 23-годишна девойка от селото излезли от лекия си автомобил "Фиат Пунто" заради авария. Намирали са се на задната лява страна на пътното платно, когато били ударени от неизвестно МПС, което не спряло и продължило в посока Хасково.

Пускат под гаранция от 4000 лв шофьора убил младеж до с Клокотница
netinfo

От удара на място загина младежът, а момичето бе настанено в Хасковската болница с фрактура на таза, левия крак, ребра и увреждане на вътрешни органи, с опасност за живота.

Междувременно Дарик научи, че 54-годишният Здравко Стоянов от Пловдив има дебело криминално досие. Зад гърба си мъжът имал 11 присъди. Повечето от тях били за кражби. Последната била за наркотрафик. През 2003 година той бил закопчан на Капитан Андреево, след като в микробуса му били намерени 29 килограма хероин. За дрогата той получил присъда от 7 години и 6 месеца, към която магистратите прибавили още една година от стари осъждания. Така той влезнал зад решетките за общ срок от 8 години и 6 месеца.

На 11 май 2010 година Софийският градски съд го освободил предсрочно условно с изпитателен срок от 2 години, 1 месец и 11 дни.