Процедурата за продажбата на хирургическия блок зацикли
Процедурата за продажбата на хирургическия блок зацикли / netinfo

Почти три месеца след като Общински съвет-Хасково даде съгласие да бъде открита процедура за продажбата на Хирургическия блок, решението все още не е изпълнено, сочи в отчета си за последните шест месеца на 2009-а година председателят Делян Делчев.

На сесия в края на октомври местните парламентаристи сформираха работна група, която в тримесечен срок да преговаря с Министерството на здравеопазването за закупуване на сградата на Хирургическия блок или замяната й с други държавни имоти на територията на Хасково. Съветниците предложиха и друг вариант за бъдещето на недостроения блок - да бъде дадена държавна гаранция за кредит на община в размер на необходимите средства срещу завършване на сградата на Хирургическия блок и предоставянето й на МБАЛ. Министърът на здравеопазването е запознат с решението на Общински съвет, но към този момент не е проведена работна среща с хасковските съветници, информират от ОбС.

Общо 3 са неизпълнените решения на местния парламент през последните шест месеца, приетите решения са 139, а проведените заседания -7.