В полицейската операция за задържането и неутрализирането му участваха над 200 служители на МВР от различни служби и ловци
Районната прокуратура в Кърджали предаде на съд 55-годишния стрелец от Сърница, за това, че в землището на село Душка, Община Черноочене, държал карабина, както и боеприпаси без разрешение, както и за заплахи с убийство, съобщиха от обвинението.

Прокуратурата в Кърджали повдигна обвинения на стрелеца от Сърница

Думите му били -  “ще те убия“, „дай ми пушката, ще те убия“, „стой ще те застрелям, дай ми пушката“. На 30 ноември 2021 година обвиняемия се намирал в землището на селото. Той бил обявен за общодържавно издирване. 47-годишният мъж, който бил извел животните си на паша, забелязал, че той се движел из гората и държал оръжие в ръката си.

Той успял да му го вземе, заради което обвиняемия му се заканил с убийство. Пристигналите на място полицаи установили, че той притежавал незаконно оръжие - карабина, и държал 8 броя боеприпаси.

Спрямо обвиняемия е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ от Окръжен съд-Хасково по друго досъдебно производство. Предстои Районен съд-Кърджали да насрочи разпоредително заседание по делото.

Разказът на смелия кравар, обезвредил с голи ръце стрелеца от Сърница (ВИДЕО)

Припомняме, че в полицейската операция за задържането и неутрализирането му участваха над 200 служители на МВР от различни служби и ловци. Беглецът, обаче, бе задържан първо от овчаря в землището на кърджалийското село, когото също заплашил, а след това и от органите на реда.

Дългогодишният съседски конфликт за пашата на животни на Салиф с фамилията на Мюмюн прераства в свада и сбиване. Криминално проявеният стреля със самоделна ловна едноцевна пушка срещу опонента си, рани с нож жена му и избяга в гората с друга незаконна пушка.

След това в тъмната част на деня той стреля и към дошлите да го задържат полицаи.