тръба
тръба / Thinkstock/Getty Images
Аварийна подмяна на дъждоотвеждаща тръба на хасковската ул. "Пионер" извършва екип на Общинско предприятие "Екопрогрес", съобщиха от местната администрация. След многократни опити на ВиК да бъде отпушен провод с дължина от около 60 метра, заради който са били наводнявани къщи край улицата, вече се работи по подмяна на тръбите. Средствата - около 8000 лева, са от бюджета на общинското предприятие, уточниха от общината.

В Хасково има много инфарктни точки, натрупани с времето, които причиняват щети на гражданите. Част от тях вече отстранихме, е посочил пред общинския пресцентър кметът Станислав Дечев, който лично е инспектирал днес ремонта.

По негови думи например по бул. "България" още миналата година са били направени "джобове" за отвеждане на дъждовната вода в коритото на реката и при последните проливни дъждове по цялото протежение на булеварда е нямало проблеми.

Дечев е добавил, че предстои още работа - в града имало места с различни канализационни тръби, които заради незаконни присъединявания и наслагвания вътре в тях не подлежат на отпушване. Единственият начин бил такива малки трасета да бъдат подменени, за да се предотвратят бъдещи наводнения на къщите и щети за хората.