Пазарджии бягат през глава от данъчните в Свиленград
Пазарджии бягат през глава от данъчните в Свиленград / netinfo
Пазарджии от свиленградския битак избягаха от данъчните, за да не бъдат глобени. При внезапна поява на инспекторите, сергиите, опънати около Автогарата, били светкавично опразнени, а тъговците хукнали да се крият от проверката.

Сред останалите по местата си, за най- нагло нарушение са хванати трима търговци. Въпреки, че имали фискално устройство, те не отчитали на него дори по една продажба на ден. Тържището за промишлени стоки около Автогарата се провежда в петък срещу събота, като редовни клиенти има от съседна Гърция.

От Териториалната дирекция на Национална агенция за приходите отчитат общо 522 оперативни проверки, извършени през месец май. Засечени са 77 случая на неподадена осигурителна информация, 5- на недекларирана патентна дейност и 42 на манипулирано отчитане на приходите от продажби.

За всичките 129 административни нарушения през месец май са наложени актове.

Изрядни са се представили залите за хазарт в региона. 29 такива обекта са обиколили данъчните. Прегледали са фабричния номер на всяка от игралните машинки, както и книжата за платени данъци и собственост.

Любопитно, 9 от игралните зали са собственост на софийски фирми, една- на фирма от Чирпан, останалите се менажират от хасковски и свиленградски предприемачи.