Парк „Вапцаров” домакинства на третия Ден на химика
Парк „Вапцаров” домакинства на третия Ден на химика / netinfo
Третият поред официален празничен ден на работещите в химическата индустрия отбелязва „Неохим” Ад- Димитровград. На тържествата, организирани от торовия гигант по традиция домакинства един от най- кръсивите паркове в града на младостта „Н.Й. Вапцаров”.

Бивши, настоящи и дори бъдещи служители на торовия завод, техни близки и гости, както и работещи в дъщерните дружества на компанията се включиха в двудневните чествания. Официално „Неохим” възроди официалното отбелязване ан Деня на химика през 2006 година.

Професионалният празник на химика се чества втората неделя на месец май според разпореждане на Министерски съвет от 3 март 1970г. През 1989г. традицията е прекъсната. Но на 8 ноември 2001г. Българската камара на химическата промишленост възстановява тържествата.

В димитровград за тях гостуват известни изпълнители като Тони Димитрова, Николина Чакърдъкова, рокаджиите от Б.Т.Р, както и любимките на народа- Преслава, Галена и Таня Боева. Атрактивността на празника допълва с присъствието си на сцента като водещ актьорът Любомир Нейков.