/ БГНЕС
Пожарът между хасковското село Нова Надежда и димитровградското Воден, който възникна в късния следобяд вчера, е локализиран тази нощ, съобщиха от община Хасково. На място остават два дежурни екипа на противопожарната служба от Хасково.

На места все още тлеят отделни огнища. Периметърът на пожара се обхожда и наблюдава, за да не се допусне ново възпламеняване. Около 500 декара е засегнатата от пламъците площ. Щетите се изчисляват, уточниха от местната администрация.

Теренът е труднодостъпен, защото районът е прокопан от иманяри. Техниката не може да премине и се налага влизане в огнището на пожара и гасене на ръка.

Кметът на община Хасково Станислав Дечев тази сутрин е бил на мястото на пожара. Той е благодарил на всички екипи на пожарната и на общинско горско лесничейство, които са работили тук цяла нощ и не са допуснали огънят да тръгне към близките села.

"Нашите момчета са изключителни професионалисти и при всички пожари в общината това лято те са сигурни партньори на пожарникарите при овладяване на пожарите" е подчертал Дечев пред общинския пресцентър.
БТА