Отварят надлеза в Димитровград до края на 2014 г. Благоев остава пред гарата
Отварят надлеза в Димитровград до края на 2014 г. Благоев остава пред гарата / DarikNews

До края на годината източната тангента от новия жп надлез в Димитровград да бъде отворена за движение, очакват от общината. Прогнозата съобщи при общественото обсъждане на нов кредит от 3.5 млн. лв. за благоустрояване на района заместник-кметът Яшо Минков.

Отварят надлеза в Димитровград до края на 2014 г Благоев остава пред гарата
netinfo

Строителството на съоръжението започна през април и вече осми месец градът е разделен на две части, като единствената транспортна връзка е през околовръстния път и детелината в най-източния район. Целият автомобилен трафик минава по околовръстния път. Въпреки множеството неудобства за гражданите, които това създава и виртуалните недоволства в социалната мрежа и форумите, нито един не уважи поканата за обществена дискусия. В залата присъстваха едва четирима служители от общинската администрация и журналисти.

Отварят надлеза в Димитровград до края на 2014 г Благоев остава пред гарата
netinfo

Проекта представиха заместник-кмета Яшо Минков, главният финансист Татяна Ванчева и началникът „Инвестиционна дейност” Клавдия Тончева. Предвижда се благоустрояването на три зони северно от новото кръгово кръстовище по бул." Благоев" и бул."Стефан Стамболов", както и на гаровия площад. Това включва озеленяване, поливна инсталация, изграждане на паркинг в района на премахнатата бензиностанция под Водната кула, подмяна на водопровод и канализация, ремонт на тротоари и цялостно асфалтиране на бул. „Стамболов” до ул. „Захари Зограф”. Кръгово пред бившата „Марая” ще реши проблема със забранения ляв завой там, обясни Клавдия Тончева. От общината бяха категорични, че паметникът на Димитър Благоев пред гарата ще остане там.

Отварят надлеза в Димитровград до края на 2014 г Благоев остава пред гарата
netinfo

Петолъчките от съборения надлез до Водната кула бяха демонстирани и съхранени в историческия музей на Димитровград при старта на строителството за новия. Запазени са и каменните кашпи от несъществуващите вече живописни стълби, които отвеждаха пешеходците от надлеза към бул. Благоев.