Още 1 409 637 лв. за водопровода до Меричлери дала междуведомствената комисия на МС
Още 1 409 637 лв. за водопровода до Меричлери дала междуведомствената комисия на МС / DarikNews, архив
Още 1 409 637 лв. за водопровода до Меричлери дала междуведомствената комисия на МС
61977
Още 1 409 637 лв. за водопровода до Меричлери дала междуведомствената комисия на МС
  • Още 1 409 637 лв. за водопровода до Меричлери дала междуведомствената комисия на МС

Още 1 409 637 лева за втория етап на водопровода от Димитровград до Меричлери е отпуснала междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към министерския съвет, съобщи днес кметът Иво Димов и благодари на вицепремиерът в оставка Цветанов и правителството. Преди около година комисията даде за първия етап от проекта 1 448 363 лв. Вторият транш обаче не е достатъчен за завършване на необходимия водопровод, който да захрани Меричлери с годна питейна вода. Според план-сметките на специалистите стойността му е 2 800 000 лева.

В предходния мандат община Димитровград е поискала от комисията за цялостното изпълнение 2 858 000 лв. и то без да има нужния проект, посочи Иво Димов и показа писмо, под което стоят подписите на Стефан Димитров и Красимир Минев.

Ако бяха изготвили проект и бяха поискали цялата необходима сума, щях да имам възможността да търся необходимия още 1 млн. лв. за втория, коментира Димов. Той увери, че направил опит да получи и остатъка от нужните пари, но отговорът на комисията бил, че е важно какво е входирано в началото.

В първоначалния проект не е предвидено и финансиране за асфалтиране на пътните участъци, които ще бъдат разкопани, за да се положи водопроводът, което по груби сметки ще коства още над 200 000 лв., посочи Иво Димов. Според него възможните варианти за изпълнение на водопровода са два- да се пристъпи към избор на изпълнител, като паралелно се търсят останалите средства или да се използва възможността за доставка на вода за Меричлери през Чирпан от ВиК-Стара Загора, за което обаче няма работен проект, а това ще забави изпълнението.