пожар Дълбоки
пожар Дълбоки / БГНЕС
Остава усложнената обстановка в района на селата Присадец и Маточина, облaст Хасково, съобщиха от МВР.

В локализирането на пожара участват 21 пожарни автомобила от РДПБЗН Хасково, Кърджали, Пловдив, Пазарджик, СДПБЗН, В. Търново и Габрово, модулно формирование от 20 служители на МО, служители на Държавното горско стопанство, доброволци и местни жители.  В гасенето помагат и 4 булдозера, хеликоптер на МО е извършил общо 42 захода за гасене. Пожарът се развива в южна посока към с. Маточина и с. Варник, община Свиленград на площ над 50 000 дка.

Сигнал за пожар в лозови насаждения и лесонепригодни площи в землището на селата Оряхово и Йерусалимово, община Любимец, е подаден днес към 11:56 часа. На мястото на произшествието са насочени два специализирани  автомобила на РСПБЗН Любимец и СДПБЗН. Малко по-късно в гасителните действия, затруднени от труднодостъпния терен, се включват и колегите им от Хасково, Симеоновград и Първомай. В резултат на професионалните действия пожарът е локализиран на площ над 500 дка, на този етап няма данни за опасност за населени места. Екипите продължават работа на терен.

Отново днес, към 15:09 часа е съобщено за възникнал пожар в квартал „Гебран“ в Свиленград- горят сухи треви, отпадъци и част от зеленчукови и овощни градини. На място са изпратени 6 пожарни автомобила.