Общините ще могат да правят анализ на разходвания ток за 3 години назад
Общините ще могат да правят анализ на разходвания ток за 3 години назад / netinfo

Нова услуга - „Енергиен доклад", за клиенти с повече места на потребление на ел.енергия въведе EVN. Той предлага ясна, опростена и нагледна информация за консумираната електроенергия и е една от стъпките за повишаване на енергийната ефективност на съоръженията на клиентите.

Представлява отчет и анализ на консумацията на електричество за период от последните 3 години. Чрез услугата клиентите получават информация за потреблението по измервателни точки (места на консумация) за съответния избран период. В доклада нагледно се предоставя информация за разхода на електричество за всяко снабдявано съоръжение.

Чрез услугата „Енергиен доклад" даден стопански клиент или община може да осъществява ефективен контрол на разходите си за електричество - например разходите за улично осветление или консумацията на ток в различни обществени сгради. На базата на всички систематизирани

данни в доклада всеки клиент може да извършва мониторинг на електроконсумацията и да планира разходите си.

До момента дружеството има сключени договори с 18 общини, сред които Димитровград, Свиленград, Симеоновград и Маджарово.

Енергийният доклад се предлага в 3 варианта, като клиентите сами избират периода и местата на потребление, които искат да контролират. Заявяването на услугата е чрез попълване на опростен формуляр.

4,9 млн. лв. ще инвестира EVN през следващата година в Хасковска област за изграждане на 34 трафопоста и възлови станции, електропроводи, монтаж на електромери и закупуване на нови проводници, съобщиха шефовете на компанията на пресконференция в австрийския град Мария Енцерсдорф.