Общините публикуват избирателните списъци
Общините публикуват избирателните списъци / Darik News, архив

Днес е последният ден за регистрация в ЦИК на инициативните комитети, които ще участват в предстоящите парламентарни избори.

Междувременно общинските администрации трябва да обявят предварителните избирателни списъци и да ги публикуват на интернет страницата на общината. Така всеки избирател ще може да провери дали е включен в тях. Ако има някакво несъответствие, той може да направи поправка.

Община Хасково вече е публикувала избирателния списък на официалния си сайт, както и покана към местните ръководства на парламентарно представените партии и коалиции в 42-ото НС и партии и коалиции с избрани представители в ЕП от Република България, на консултации за изготвяне на предложение за назначаване на секционните избирателни комисии в Община Хасково. Консултациите са насрочени за утре- 26 август, от 16.00 часа, в заседателната зала на Община  Хасково, ет.ІІ.

Избирателния списък е публикуван и на официалния сайт на община Димитровград в секция "Избори". Там също е и поканата за консултации относно състава на секционните избирателни комисии, насрочени за петък- 29 август, от 16,00ч. в сградата на общинската администрация, Конферентна зала, етаж ІІ.

За 27 август, от 10.30 часа, в Центъра по проблемите на детската личност в Общинска администрация-Свиленград са насрочени консултациите за състава на секционните избирателни комисии. Община Свиленград също е обнародвала избирателните списъци в секция "Избори 2014" на официалния си сайт.

Община Любимец също има отделна секция "Парламентарни избори 2014" на официалния си сайт, в която избирателните списъци са публикувани.

Община Ивайловград все още не е обнародвала избирателните списъци. До днес в секцията "Парламентарни избори 5.10.2014 г." са публикувани две заповеди- за определяне на местата за обявяване на избирателните списъци и за образуване на избирателни секции.

От 9.00 ч. днес в сградата на Община Симеоновград започнаха консултациите за състава на секционните избирателни комисии. На официалния сайт са публикувани и избирателните спицъси.

Избирателния списък е обнародван и в официалния сайт на Община Харманли, където има още хронограма и заповед за образуване на избирателните секции.

За 27 август, oт 9.30 чaca, в заседателната зала са насрочени консултациите за определяне на СИК в Община Стамболово. До днес тя все още не е публикувала избирателния списък.

Община Минерални бани е насрочила консултациите за състава на СИК за 28 август, от 10 ч., в заседателната зала на общината. Все още на официалния й сайт не е публикуван избирателният списък.

Община Тополовград е публикувала на официалния си сайт избирателния списък. На 29.08.2014г. / петък / от 15,00 часа в сградата на Общинска администрация Тополовград, в залата на Общинския съвет, са насрочени консултациите за състава на секционните комисии.

За 28.08.2014г. /четвъртък/ от 10.00 часа в заседателната зала на Община Маджарово са обявени консултациите за състава на секционните комисии. Избирателният списък все още не е публикуван в секция "Актуално/Парламентарни избори 2014".