Община Димитровград помага на безработни младежи
Община Димитровград помага на безработни младежи / netinfo

Регионална програма за заетост насочена към младите хора разработва община Димитровград, съобщават от пресцентъра на администрацията. Програмата се нарича “Шанс за безработните млади хора на Димитровград” и ще обхване безработни до 29-годишна възраст.

Програмата ще подпомогне младежите при намиране на работа или започване на собствен бизнес. 266 са безработните млади хора в града, като от тях 108 са с висше и средно образование. С регионалната програма общината ще разрешава проблемите, свързани с управлението на етажната собственост.

Ще се направи подбор на 10 безработни младежи, регистрирани в Бюро по труда, които ще бъдат включени в курс за професионална квалификация за придобиване на умения по организация и управление на собствен бизнес и в частност управление на етажна собственост. В рамките на 300 учебни часа младежите ще получат базови знания в областта на пазарното стопанство, мениджмънта, маркетинга, финансите, информационните технологии и нормативните документи за управление на етажна собственост.

Община Димитровград ще сключи договори за стажуване с 50% от успешно завършилите курсисти за срок от 6 месеца.

Програмата се финансира от републиканския бюджет и от бюджета на Община Димитровград. От държавата са осигурени средства в размер на 18300 лева.