/ Дарик радио, Хасково
Областна работна среща провежда в Димитровград СБУ към КНСБ
99645
Областна работна среща провежда в Димитровград СБУ към КНСБ
  • Областна работна среща провежда в Димитровград СБУ към КНСБ
Областна работна среща провежда в димитровградската зала „Гроссето“ Синдикатът на българските учители към КНСБ. За първи път заседанието е извън областния център Хасково, като в него участват всички общински координатори на синдиката, както и председатели на синдикални организации. Срещата откриха областният координатор Атанаска Николова и общинският за Димитровград Донка Вълкова.

СБУ на КНСБ-Хасково заседава в Димитровград
Дарик радио, Хасково

Актуални теми и проблеми представи експертът от централата Жельо Иванов, който акцентира върху новия КТД за системата на средното образование. Той отчете, като най-голям успех до момента сключването на отрасловия КТД.

Вицепрезидентът Йотова: Внимавайте с вноса на работници

По темата за прилагането, измененията и предстоящите промени и анекси в нормативната уредба говори Иван Кънчев, също от централата на СБУ. Гост на форума бе и областният председател на КНСБ за Хасково Веселин Тодоров.

СБУ на КНСБ-Хасково заседава в Димитровград
Дарик радио, Хасково

В момента текат и преговорите за сключване на нов Колективен трудов договор за сферата на образованието в община Димитровград, като тази работна среща с експертите от централата, областния координатор и останалите общински координатори от регион Хасково е изключително полезна, отчете и общинският координатор на СБУ в Димитровград Донка Вълкова.