Намериха 37 г дрога
Намериха 37 г дрога / Снимка: Дарик Хасково

Общо 37 грама марихуана и хапче амфетамин иззеха полицаи от Хасково и Димитровград в условия на провеждана полицейска операция. Хасковски автопатрули са задържали двама младежи от града са притежание на наркотици.

На 20-ти те са ги спряли на булевард „България” в областния град с лек автомобил Фолксваген, шофиран от по-малкия. В колата са намерени 3 грама марихуана и хапче амфетамин. Двамата познайници са задържани по образуваното бързо производство.

Също за съхранение на дрога е задържан на следващия ден 22-годишен хасковлия. В 22,45 часа на булевард „Илинден”, при рутинна проверка, автопатрул от управлението спира за проверка лек автомобил Опел, шофиран от задържания младеж. В хода на проверката, в „жабката” на колата е открита суха зелена листна маса с тегло 30 грама – марихуана. По случая е започнало бързо производство.

 

Същото производство е заведено и в димитровградското управление. То е срещу 30-годишен жител на село Върбица, спрян за проверка в село Добрич. В колата му – лек автомобил Фолксваген е открит полиетиленов плик със зелена изсушена листна маса с тегло 4 грама, реагираща при полеви наркотест на марихуана. Познатият на органите на реда е задържан до 24 часа.