Намериха 3 кг кокаин във влак в Свиленград, арестуваха двама мъже
Намериха 3 кг кокаин във влак в Свиленград, арестуваха двама мъже / Снимка: Дарик радио /архив/

Над 3 кг кокаин е открит в хода на специализирана операция, проведена от служители на ГДБОП в Хасково, съобщиха главният секретар на МВР главен комисар Георги Костов и Румяна Арнаудова- говорител на главния прокурор на България Сотир Цацаров. Те уточниха, че операцията е реализирана тази нощ около 01.30 часа. В международен влак София – Истанбул на гарата в Свиленград при извършване на проверка в раница в една от купетата са открити 3,2 кг кокаин.

Количеството е на стойност около 240 000 лева.

Задържани са двама мъже на възраст 28 и 26 години, издирват се и техни съучастници. Започнато е досъдебно производство за държане на високорискови вещества в особено големи размери. „Разбира се тази квалификация може да се промени с оглед на това, че вероятно количеството кокаин е било предназначено за изнасяне“, обясни Арнаудова.

 

За периода 2015 г. – 2016 г. срещу 26-годишния има пет заявителски материала – за грабежи, кражби и за придобиване и държане на наркотици. По случая е образувано досъдебно производство, докладван е на Окръжна прокуратура – Хасково. Към момента продължават поцесуално-следствените действия. Разпитват се свидетели, пътуващи във влака.