Над 20 удостоверения за гласуване са издадени до момента
Над 20 удостоверения за гласуване са издадени до момента / netinfo

21 удостоверения на граждани от областта, с които да могат да упражнят правото си на вот, са издадени от звената за документи за самоличност, съобщиха от полицията. От МВР-Хасково напомнят, че са сформирани оперативни щабове, които поддържат непрекъснат контакт с всички организации, имащи отношение към изборите. Взети са всички необходими мерки за гарантиране сигурността и обществения ред по време на изборния ден.

Служители на полицията и пожарната са извършили охранителни обследвания на изборните помещения на територията на областта. До приключването на изборите, на публични места и в районите на изборните секции ще има засилено полицейско присъствие и мобилни екипи. Създадена е организация и за незабавно реагиране и проверка на постъпващите сигнали за нарушения на изборния процес и обществения ред, в това число и сигнали за купуване на гласове. От полицията напомнят още, че Законът за избиране на народни представители забранява в изборните помещения да бъдат допускани лица с поведение, накърняващо добрите нрави, въоръжени лица или хора носещи предмети, опасни за живота и здравето на гражданите. Забранено е паркирането на автомобили в непосредствена близост до избирателната секция.

Охраната на изборните места приключва след края на изборния ден, по указание на председателя на съответната избирателна комисия. След приключване на изборния ден, полицията ще осигури съпровождане и охрана при транспортиране на материалите до Районната и Централната избирателна комисия. С цел недопускане на пътни инциденти в изборния ден, ще бъде активизиран и контролът върху движението по пътищата.