/ netinfo
Мечокът Митко избягал за кратко от зоокъта в Димитровград
98088
Мечокът Митко избягал за кратко от зоокъта в Димитровград
  • Мечокът Митко избягал за кратко от зоокъта в Димитровград
Една от двете мечки в димитровградския зоопарк напуснала за кратко клетката си, но останала на територията на зоокъта преди обяд днес, информираха от общината. Инцидентът се станал, когато работник на общинското предприятие „Благоустрояване“, което го стопанисва, влязъл, за да нахрани животните.

Присъствалите в момента в зоокъта в парк „Вапцаров“ веднага били евакуирани. Малко повече от половин час бил необходим на работниците, за да върнат мечката в клетката й, след като за целта били извикани ветеринар и техник, които са упоили животното.

Двете мечки са братче и сестриче Митко и Ани, и са най-старите обитатели на димитровградския зоокът. Те са вече над 20-годишни и са дарение от димитровградска фирма през 1995 г. След ремонта в зоокъта старата им клетка бе заменена с нова, която разполага с басейн. Напусналият я днес е бил мечокът Митко, уточниха от общината.

Зоокът, Димитровград
Дарик радио, Хасково, Архив

Подобен инцидент в димитровградската мини зоологическа градина се случва за първи път, уверяват от ОП "Благоустрояване". Както и че веднага са били предприети мерки за обезопасяване на територията, като никой не е пострадал.

Зоопаркът във "Вапцаров" разполага с над 100 екземпляра от 11 животински вида и за тях се полагат грижи, съобразно всички изисквания, уверяват от общината в Димитровград.

Управителят на Зоокъта от 2011 г. - биолога Гюлшен Али за днешното бягство на мечока Митко чуйте в приложения файл.