Лавчев извън ареста срещу 15 000 лв.
Лавчев извън ареста срещу 15 000 лв. / Снимка: DarikNews
Лавчев извън ареста срещу 15 000 лв.
23253
Лавчев извън ареста срещу 15 000 лв.
  • Лавчев извън ареста срещу 15 000 лв.

Парична гаранция в размер на 15 000 лева е мярката за неотклонение, която определи днес хасковският окръжен съд на Леонид Лавчев. Бившият вече зам.-генерален директор на НВМС беше арестуван в края на миналата седмица за рекет на хасковска фирма.

Преди съдебното заседание Леонид Лавчев, заяви че министърът на земеделието стои зад ареста му. Той каза още, че един час преди да бъде арестуван е трябвало да бъде назначен за генерален директор на НВМС.

Прокуратурата поиска домашен арест за Лавчев, но съдът прецени, че домашният арест е затрудняваща мярка в случая и заради здравословното състояние на обвиняемия, който има хипертония и дискова херния на шийните прешлени. Освен това Лавчев има внушително имотно състояние и може да си позволи парична гаранция в този респектиращ размер, а мярката ще е целесъобразна и заради действията, които предстоят по досъдебното производство, мотивира се още съдът. Леонид Лавчев има 7 дни срок, в които да внесе паричната гаранция от 15 000 лева.   

Лавчев заяви, че е отстранен защото явно е неудобен за министърът Мирослав Найденов. Чуйте какво каза още Лавчев от звуковия файл.