Конкурс Будителите в моя роден край обяви община Димитровград
Конкурс Будителите в моя роден край обяви община Димитровград / Darik News, Архив

Още един ученически конкурс обявява община Димитровград. Той е за презентация на тема „Будителите в моя роден край” и е по повод Деня на народните будители 1 ноември. В него могат да участват ученици от 5 до 12 клас на всички училища в община Димитровград. Презентациите им трябва да бъдат представени на диск до 16 часа на 28 октомври, в общинската администрация- ет.13, стая 137, като са придружени от личните данни на участниците: трите имена, училище, клас и телефон за връзка.

Оценяването ще бъде  в две възрастови групи: V- VIII клас ( I, II, III място) и IX- XII клас ( I, II, III място). Победителите ще получат грамоти и предметни награди.

Резултатите от конкурса ще бъдат обявени на 30 октомври, като от 16 ч. в зала „Гросето” ще е и награждаването. Там ще бъдат представени и най- добрите презентации, информират организаторите на конкурса.

На 30 октомври, но в градска библиотека „П. Пенев” ще бъдат обявени и наградени победителите и в другия обявен от община Димитровград конкурс за приказка „Весел Патиланчо разказва… приключението продължава”. Той е насочен към учениците от 2 до 5 клас, като срокът, в който те трябва да представят своите приказки е до 16 часа на 25 октомври, в детския отдел на библиотека „Пеньо Пенев”, придружени от личните данни за участника: трите имена, училище, клас и телефон за връзка.