Кариерен център работи вече в Хасково
Кариерен център работи вече в Хасково / Darik News, архив

Кариерен център работи към Дирекция „Регионална служба по заетостта” от началото на януари тази година. Той е създаване по проект, финансиран от оперативна програма “Развитие на човешките ресурси”.

 

Трима сертифицирани кариерни консултанти по проблематиката за избор на кариера и кариерно развитие работят в хасковския център. Услугите, които се предлагат за заети и самонаети лица, включват: информация за пазара на труда и възможностите за професионална  раеализация; осигуряване на услуги при избор на кариера; консултиране за увеличаване на личния капацитет и продължаване на личностното развитие; изследване на професионалните интереси чрез специализирани инструменти за професионално ориентиране; консултиране за установяване на индивидуални умения, приоритети, предимства и пречки за кариерно развитие; проучване на възможностите за обучение; планиране и управление на собствена кариера.

В Кариерния център хората могат да получат още индивидуален план за кариерно развитие; информация за специализирани събития като Дни на кариерата, срещи с работодатели, семинари, насочени към професионалното ориентиране и консултиране, професионално консултиране за подпомагане избора на нова професия, съобразено с индивидуалните им особености и с потребностите на пазара на труда и др.