Изложба и концерт в подкрепа на #спасижоро
Изложба и концерт в подкрепа на #спасижоро / netinfo

Част от кампанията #спасижоро в помощ на журналиста от Хасково Георги Христов, който се нуждае от спешно лечение в чужбина на стойност 40 000 евро, вече е и хасковският ансамбъл „Златна Тракия”. С годишния си концерт в читалище „Заря” снощи ансамбълът с ръководител Златка Тимонова събра 385 лв. и подкрепят каузата, като се ангажират да организират и специален благотворителен концерт за #спасижоро, като поканят за участие и други фолклорни състави.

От 18 ч. днес в читалище „Заря” е празничният концерт на ОДЗ „Звънче” в Хасково, които празнуват и 35-годишнината на детското заведение. Също ще бъдат поставени дарителски кутии от благотворителната кампания #спасижоро.

В 13.00ч. в зала "Асен Крайшников" на КДК-Димитровград ще бъде открита изложба с творби на деца от школите по изобразително и приложно изкуство, които водят художникът Йордан Йорданов и скулпторът Гроздан Грозев. В залата при откриване на изложбата ще има и дарителска кутия от благотворителната кампания #спасижоро, към която се присъединяват творците. След приключване на изложбата произведенията от нея ще бъдат разпродадени в благотворителен базар за каузата, обявиха те.