Кметът на Димитровград Иво Димов
Кметът на Димитровград Иво Димов / Дарик радио, Хасково, Архив
Иво Димов:Тенденцията е нагоре и за заплатите
97835
Иво Димов:Тенденцията е нагоре и за заплатите
  • Иво Димов:Тенденцията е нагоре и за заплатите
Тенденцията е в следствие на големите инвестиции и разкритите нови производства заплатите в региона да вървят нагоре. Това коментира в студиото на Дарик-Хасково кметът на Димитровград Иво Димов. По думите му увеличението на възнагражденията неминуемо ще се случи, но е необходимо време. Периодът, който той очерта, е до 2-3 години. Иво Димов посочи, че в новия завод брутната заплата с бонуса е 920 лв., а в следващото производство, което предстои да стартира в предприятието за лампи и фарове, стартовото възнаграждение е със 100 лв. повече. Тези инвестиции неминуемо променят пазара на труда не само в община Димитровград, но и в региона. Хубавото е, че дават възможност на хората за избор, посочи още той.

Димитровград получи и награда за принос в социалното развитие на България от Националния алианс за социална отговорност. Това е поредното отличие за града и администрацията и го приемам, като признание за усилията ни и в същото време- огромна отговорност да задържим постигнатото ниво и да надграждаме, каза Иво Димов.
 
В студиото на Дарик димитровградският кмет коментира също темата за предстоящия ремонт на републиканския път Чирпан-Симеоновград, изграждането на новото кръгово по този Хасково-Димитровград, стартиралите ремонтни дейности в кварталите Марийно и Черноконево, чиито жители неотдавна протестираха по този повод. Тук големият въпрос е с данъчните ставки, защото от 800 партиди в кв. Марийно в бюджета влизат 16 000 лв., които не стигат дори да се плати уличното осветление, посочи Иво Димов. Това, разбира се, не интересува хората, те си плащат данъците и изискват, допълни той.
 
В студиото на Дарик кметът на Димитровград коментира и новите ангажименти на общините, които произтичат от новия антикорупционен закон. За пореден път на местните администрации се вменяват ангажименти, за които няма осигурено финансиране. В общинската администрация на Димитровград 5-членна комисия трябва да провери 200 декларации, което е свързано с огромна работа и бумагщина, за която обаче, няма средства за възнаграждения. Отделно и комисията към общинския съвет, която трябва да проверява декларациите на кметовете на малките населени места, посочи още Иво Димов. Чуйте го в приложения файл.