Хасково е втората община в страната с договори по Региони в растеж
Хасково е втората община в страната с договори по Региони в растеж / Дарик радио-Хасково

Хаково е втората община в страната, след Пловдив, която защити проекти по оперативната програма „Региони в растеж”.  Кметът Добри Беливанов замина за София от студиото на Дарик в Хасково, където бе водещ на празничната програма за 17-я рожден ден на радиото. В столицата ще бъдат подписани договори за финасиране на проектите по програмата, от която за Хасково са предвидени 27 млн. лв.

Хасково е втората община в страната с договори по "Региони в растеж"
netinfo

До дни предстои обявяването на първата обществена поръчка за саниране на блокове по националната програма за енергийна ефективност, съобщи още Добре Беливанов. Подготвили сме документите за първите 19 блока на стойност около 18 милиона и очаквам всеки момент агенцията за обществени поръчки да одобри процедурата и да я обявим. Над 110 блока вече са одобрени за безплатно саниране по националната програма. Сдружения на повече от 30 тухлени сгради, блокове и жилищни кооперации също са подали документи и очакват договори с българската банка за развитие, съобщи още хасковският кмет.

Хасково е втората община в страната с договори по "Региони в растеж"
netinfo

 

Военният министър Ненчев вече е подписал документите, с които се предоставят на Хасково военни имоти с отпаданала необходимост. Това е първата стъпка  и очаквам решението на министерство на отбраната да бъде внесено за гласуване на Министерски съвет. Тези имоти са изключително необходими на Хасково, това са площи една част от които сме предвидили за изграждането на парк- тези непосредствено зад ДНА. Има един парцел, който ще се превърне в зона за спорт и отдих. Има място и за нова автогара, а така също и за търговски обекти, съобщи от студиото на Дарик Добри Беливанов.