Хасково, олимпиада
Хасково, олимпиада / Областна администрация, Хасково
Хасково е домакин на 17-тата национална олимпиада по математическа лингвистика. Снощи форумът бе открит официално от областния управител Станислав Дечев. Гости на състезанието са представители на МОН, на математическата общност от цялата страна, десетки са участниците от цяла България. Домакин на престижното състезание е ПМГ”Акад.Боян Петканчин”-Хасково.  

„Знам колко е важно това домакинство и колко трудно може да бъде спечелено то. Но Математическата гимназия в Хасково през последните години работи толкова динамично, че организирането на олимпиадата е най-малкото предизвикателство, с което може да се справи нейният екип”, каза при откриването Станислав Дечев.

Хасково, олимпиада
Областна администрация, Хасково

Областният управител подчерта, че хасковската гимназия е пример за модерно управление на учебно заведение. „Тук знанието, съвременните технологии и традиционната наука са в съвършена хармония. Затова, от личен опит знам, че в Математическата гимназия не само се учи, тук се изграждат успешни личности ”, подчерта той. И пожела успех на всички участници в олимпиадата.