ХАС отхвърли исканията за касиране на изборите във Войводово и Динево
ХАС отхвърли исканията за касиране на изборите във Войводово и Динево / DarikNews, архив

Хасковският административен съд отхвърли жалбите с искане за касиране на изборите за кметове в селата Войводово и Динево. Той потвърждава решението на ОИК-Хасково, с което за кмет на Войводово е избран Илями Бефа от ДПС, който спечели на първи тур само с два гласа над нужните 50 на сто и с 37 гласа разлика пред кандидата на БСП Зоя Миронова.

50 бюлетини, сред които и действителна за нея, бяха намерени дни след изборите в секция във Войводово, след което Зоя Миронова и от издигналата я за кандидат партия внесоха жалба с искане съдът да обяви вота за недействителен. Според решението му обаче, намерената действителна бюлетина не е достатъчна, за да промени резултата от вота.

Димитрия Желева от Коалиция „За Хасково", избрана на втори тур, остава кмет на Динево, постанови ХАС. Жалбата от кандидата на ГЕРБ Чанко Чанков бе по повод на това, че на първия тур пред секцията без възможност да гласуват са останали над 100 души. Заради грешка в бюлетината през деня гласуването в Динево е било прекратено за повече от 3 часа. Според съдебното решение затварянето на секцията в 21 часа не противоречи на закона.