Дрехи-менте наряза Митница - Свиленград
Дрехи-менте наряза Митница - Свиленград / netinfo

Спортни облекла, обувки и аксесоари за мобилни телефони, имитиращи известни марки, бяха унищожени днес под контрола на Митница - Свиленград, съобщиха оттам. 2 088 детски тениски, брандирани с емблемата на популярен футболен клуб, са били нарязани с машина. Нарязани са още 1 023 спортни облекла и 174 чифта спортни обувки, носещи логото на световноизвестни марки. Под контрола на митническите служители са унищожени и 1 256 аксесоари за мобилни телефони с лого на известна марка.

Стоките са били предназначени за реализация както на българския пазар, така и в другите страни-членки на Европейския съюз.

Фалшификатите са задържани от митническите инспектори на Капитан Андреево при общо 24 опита да бъдат пренесени в нарушение на Закона за марките и географските обозначения.

От началото на годината до момента на Митнически пункт Капитан Андреево са задържани общо 211 450 броя стоки, пренасяни в нарушение на права върху интелектуалната собственост, и са образувани 960 преписки по случаите. В сравнение с миналата година броят на задържаните през 2013 г. стоки е двойно по-голям.