Днес полагат последните тръби от Водния цикъл по Благоев
Днес полагат последните тръби от Водния цикъл по Благоев / DarikNews
Днес полагат последните тръби от Водния цикъл по "Благоев"
76340
Днес полагат последните тръби от Водния цикъл по "Благоев"
  • Днес полагат последните тръби от Водния цикъл по "Благоев"

В края на тази седмица или най-късно в началото на следващата ще приключи работата по Водния цикъл на бул. „Благоев” в Димитровград и той ще бъде отворен за движение в отсечката от кръговото на Тракия ул. " Петлешков". Това прогнозират изпълнителите на обекта, чийто ремонт стартира на 20 октомври. Той се наложи, след като при 72-часовите проби за новата канализация бе установено несъответствие в котите със старата при участък от 60 метра. Пропадналите тръби са били извадени, направен е дренаж 1- 1.50 метра с взривена скална маса, върху който са поставени стомано-бетонови панели, пясък и тръбите, които вече са на нивото, на което трябва да бъдат, обясни ръководителят на обекта инж. Игор Йотов.

Днес полагат последните тръби от Водния цикъл по "Благоев"
netinfo

Към момента старият колектор е разтоварен от работа и почти цялата улична канализация на " Благоев" е включена в новия, поясни той.

 

По думите му до края на днешния ден ще приключат с полагането на тръбите, след което ще започне възстановяването на пътя и асфалтовата настилка. Поправката на проблемния участък от бул. "Благоев" е за сметка на фирмата-изпълнител на Водния цикъл.