Димитровград посреща Дядо Коледа с Дървото на Надеждата
Димитровград посреща Дядо Коледа с Дървото на Надеждата / DarikNews, Архив

Димитровград днес запалва светлините на живата си коледна елха, висока над 30 метра. Тя е украсена с 6-километров гирлянд от 84 000 светещи лампички и 50 различни по големина глобуси в цветни светлини. Традиционната церемония „Дървото на Надеждата" започва в 17.30 ч. на централния площад България, където за среща с децата ще пристигне Дядо Коледа. В неговите работилници, които вече са там, заедно с неговите помощници елфите децата ще могат сами да изработват коледни картички, украси и сурвачки, а в една от тях ще бъде и Пощата на Дядо Коледа за писмата с желания към него. Топъл чай и вино са осигурили организаторите от община Димитровград за родителите им. Те са помислили и за снимки с Дядо Коледа- всяко дете ще може да направи фотосесия при посещението му в пощенската станция на площада.

Тази година акцентът на празника е типичната българска обредност за Коледа, коментира директорът „Хуманитарни и социални дейности" Антоанета Шаркова. Идеята ни е да покажем на Дядо Коледа как българите празнуват Рождество Христово, каза още тя.

Веднага след изпращането на Дядо Коледа от централния площад в Димитровград, от 19 ч. в камерната зала на КДК своя коледен подарък към публиката ще поднесе общинския забавно-духов оркестър. Концерт с руска музика са подготвили музикантите и солистите Елеонора Сталева и Ванина Костова. "Коледа с руска музика" е мотото на концерта, а програмата му включва разнообразна филмова, забавна и класическа музика- Чайковски, Шостакович и др. Специален гост-солист ще е Еделина Кънева от Държавен музикален театър-София.