Детско царство, Балкански синдром и Каунь-2010 за празниците на Хасково днес
Детско царство, Балкански синдром и Каунь-2010 за празниците на Хасково днес / DarikNews

Изложба "Културно- исторически обекти в Хасково и региона" ще бъде открита днес във фоайето на Регионална библиотека "Христо Смирненски", където ще бъде представен и филм за тези обекти, който е дело на Туристическия информационен център. Изложбата е подготвена съвместно с Туристическия информационен център и включва снимки, текстове и ксерокопия на периодични издания за Александровската гробница, вила Армира, Перперикон и Татул, църквата в с. Узунджово, Извора на нимфите и Афродита, гробницата край Мезек, възрожденските къщи в Хасково. Постери и дипляни за тези исторически обекти са приготвили от Туристическия информационен център. За изложбата е издадена и книжка с библиография за туристическите обекти в региона. Изложбата "Културно- исторически обекти в Хасково и региона" е част от програмата в празничния календар на Хасково по повод деня на града 8-ми септември.

Днес програмата за празника стартира от 10 ч. с „Детско царство" на площад „Свобода". Половин час по-късно в регионалната библиотека  „Христо Смирненски" е срещата със сръбския поет Любодраг Обрадович.

В късния следобед в ДКТ "Иван Димов" ще бъде открита изложба карикатури от международния хумористичен конкурс и карикатури на Живко Тенев-Жисен - "Балкански синдром". Пак там е и националния хумористичен конкурс "Хасковски каунь - 2010".

С концерти на площадка „Спартак" на Фолклорен танцов ансамбъл "Златна Тракия" и на победителите в „България търси таланти" - Богдана Петрова, Елисавета Ганчева и Людмила Йовчева приключва програмата за празниците днес, в навечерието на Деня на Хасково- 8 септември.