Детски влак и Приключенски свят за 1 юни в Димитровград
Детски влак и Приключенски свят за 1 юни в Димитровград / Община Димитровград
Детски влак и "Приключенски свят" за 1 юни в Димитровград
80031
Детски влак и "Приключенски свят" за 1 юни в Димитровград
  • Детски влак и "Приключенски свят" за 1 юни в Димитровград

Специален детски влак за предстоящия празник 1 юни подготвя община Димитровград съвместно с БДЖ- Пътнически превози. На 31 май от общината ще подарят на всички желаещи деца и техните родители вълнуващо пътуване с дизелова мотриса в продължение на час, с маршрут до Първомай и обратно. Засега са предвидени два безплатни курса, като за всеки от тях местата са 123. Първият е от 12 часа, а вторият ще тръгне от централната жп гара на Димитровград в 13 ч. От общината имат готовност при голям интерес и недостиг на места да бъде осигурен и допълнителен, трети курс, в 15.15 часа.

Детски влак и "Приключенски свят" за 1 юни в Димитровград
netinfo

Във влака за децата също ще бъдат подготвени изненади, а билетите им ще провери истински кондуктор. Целта е да запознаем най-малките с този вид транспорт, който в последните години не е особено предпочитан и децата не познават усещането от пътуване с влак, коментира началникът на отдел „Хуманитарни дейности" в общинската администрация на Димитровград Антоанета Шаркова. Тя призова родителите да побързат да вземат билети за пътуването, защото местата са ограничени. От утре билетите ще бъдат на касата на общинския театър в Димитровград.

Детски влак и "Приключенски свят" за 1 юни в Димитровград
netinfo

"Приключенски свят" е тематичният акцент на програмата за празника на детето в Димитровград тази година. На 1 юни тя ще започне в 17.30 ч., на централната алея бул. България. Като пиратски кораб ще бъде декорирана откритата сцена на централната алея, издаде в аванс Антоанета Шаркова. Чуйте я в приложения файл.