Даровитите деца на Димитровград - със стипендии
Даровитите деца на Димитровград - със стипендии / netinfo

Даровитите деца от Община Димитровград ще получат стипендии за 2014 година. Това стана ясно след одобрението на Общинския съвет града, който днес проведе редовно заседание.

Финансово са подкрепени общо 149 ученици в три области - наука и техника, изкуство и култура и спорт. Общата сума, отделена за талантливите деца, е 22 015 лв.
Местните парламентаристи не приеха предложението на кмета на Общината Иво Димов за промени в наредба № 10, част от които се отнасяха до ползването на преференции от търговците на Неделния пазар в Димитровград. Темата породи дебати в залата, както и предложението за покриване на т.нар Банин пазар на ул."Елин Пелин". Съветниците взеха решение за създаването на идеен проект за покриването на пазара.

”Не е изключено да търсим финансиране и от Европейски програми, за са добие пазарът един нов вид”, коментира в залата кметът Димов. Той сподели, че се обсъжда вариант бившето хандбално игрище, което се очаква да бъде придобито от държавата, да бъде преустроено в паркинг.