Да за Димитровград откри предизборната си кампания
Да за Димитровград откри предизборната си кампания / netinfo
"Да за Димитровград" откри предизборната си кампания
45097
"Да за Димитровград" откри предизборната си кампания
  • "Да за Димитровград" откри предизборната си кампания

 

Предизборната кампания на коалиция „Да за Димитровград" бе открита официално на 26 септември, на площада пред читалище „Христо Ботев" (бивше кино „Медея"), където бяха представени кандидатът за кмет на общината Катя Панева, 33-та кандидати за общински съветници от пълната листа на коалицията, чийто водач е кметът мандат 2007-2011 г. Стефан Димитров и кандидатите за кметове на кметства в общината.

В състава на „Да за Димитровград" са представители на: „Демократи за силна България",  „Съюз Свободни Демократи", „Съюз на демократичните сили", „Обединени земеделци", „Обединена социалдемокрация", Движение „Гергьовден", „Български земеделски народен съюз" и „Общество за нова България". Лидерът на "Гергьовден" Любен Дилов-син, председателят на "Обединени земеделци" Петя Ставрева и на "Обединена социалдемокрация" Йордан Йорданов бяха сред официалните гости, заявили подкрепа за Катя Панева, Стефан Димитров и коалиция "Да за Димитровград". Чуйте ги в звуковия файл.

"Да за Димитровград" откри предизборната си кампания
netinfo

Местни формации и изявени таланти участваха в концерта: Забавно-духовия оркестър на Димитровград и неговата солистка Елеонора Сталева, хип хоп формация „Срийт дъст", балетен център „Галаксико", фолклорен ансамбъл „Звездица", танцов ансамбъл „Изворче", формация за фолклорни танци към НЧ „Христо Ботев", ученичката Яна Желева и вокална група „Звездните момичета".

Също на 26 септември, в лятната читалня на градската библиотека „Пеньо Пенев", коалиция "Да за Димитровград" и председателят на ПП „Движение Гергьовден" Любен Дилов организираха среща-разговор с творци, дейци на културата, почитатели и симпатизанти.

Ден по-рано на стадион „Раковски" от коалиция „Да за Димитровград" направиха празник с мотото „Спортът-достъпен за всички", в който се включиха над 110 димитровградчани. Футбол на малки врати, бадминтон, нареждане на пъзел, шах, табла, петанк, хвърляне на топка в окръжност, ски бягане и дърпане на въже бяха състезателните дисциплини. В част от тях се включиха кандидатът за кмет на коалицията Катя Панева, кандидати за общински съветници от листата и тази на ЕНП, потребители на Дневния център за възрастни с увреждания, както и представители на клубовете на хората от третата възраст. Ще направим всичко възможно, за да развиваме професионалния и аматьорския спорт, а базите да бъдат достъпни за хората с увреждания, каза в изявлението си кандидатът за кмет от „Да за Димитровград" Катя Панева.

От 28 септември започват срещите на Катя Панева и кандидатите за общински съветници от коалиция „Да за Димитровград" във всички населени места от общината, като за целта е изработен график, който обхваща периода до 21 октомври включително, информират от предизборния щаб.