Арестуваха трима за пожара край Доситеево
Арестуваха трима за пожара край Доситеево / DarikNews.bg, Архив

Трима мъже са задържани заради пожара бушувал край харманлийските села Рогозиново, Доситиево и Коларово, информират от полицията. Пламъците бяха обхванали лозови масиви и овощни насаждения, пасища и лесонепригодни площи.

В гасенето освен 15-те екипа спасители бе включен и хеликоптер. При гасителни дейности е пострадал и кмета на Доситиево Митко Вълчев, откаран с 20% изгаряния в клиника в Пловдив.

В хода на оперативно-издирвателните действия е установено, че двама харманлийци на възраст 45 и 22 години и 23-годишен симеоновградчанин са съпричастни към възникването на пожара. Тримата са били задържани по образуваното досъдебно производство, съобщават от полицията.

За пожар в землището на Симеоновград са задържани и отговорник на орехов масив и двама работници. 49-годишният отговорник от Стара Загора и двамата му работници от Симеоновград на възраст 31 г. и 48 г. почиствали затревените площи в масива с храсторез. Изгорели са около 100 дка треви.

Ползване на селскостопанска техника е причинило и пожара в „Папастановата Бахча" край Ивайловград. 39-годишен мъж управлявал трактор и при прехвърчане на искра при наличие на вятър се е разгорял пожарът, обхванал обширна територия от земеделски земи и горски площи. В гасеното са участвали 10 противопожарни автомобили, служители на „Горска компания” и доброволци. Образувано е досъдебно производство.