Айпад, айфон и дигитална камера ще подарява МОСВ на най-загрижените за природата
Айпад, айфон и дигитална камера ще подарява МОСВ на най-загрижените за природата / netinfo

За трета поредна година Министерство на околната среда и водите организира конкурс за деца „Обичам природата и аз участвам". Конкурсът се провежда от 25 март до 31 май 2013 г. и в него могат да участват деца и юноши на възраст от 7 до 18 години.

Конкурсът е в следните категории: рисунка, разказ и предмет изработен от рециклирани материали. Всеки участник може да изпрати до три свои творби за всяка от категориите. Всяко произведение трябва да съдържа информация за имената на участника,  адрес и телефон за обратна връзка. Всички творби трябва да бъдат изпратени в срок до 31 май 2013 година до Регионалната инспекции по околната среда и водите- Хасково. Екоинспекцията ще номинира по десет произведения за общонационално оценяване от комисия в състав от петима членове.

Спечелилите първо място във всяка от трите категории  ще получат айпад, спечелилите второ място - айфон и спечелилите трето място във всяка от категориите - дигитална камера. Миналата година второ място в раздел рисунка спечели ученикът от ПМГ- Хасково Христо Христов, а разказите на Тонка Желева също от математическата гимназия в Хасково и Мариета Димитрова от ОУ „Св.Св.Кирил и Методий"- Кърджали бяха публикувани в сборника на Министерството на оконланата среда и водите „Малки зелени разкази".