44- годишна жена пострада при пожар, над 20 запалвания и пожари гасиха огнеборци
44- годишна жена пострада при пожар, над 20 запалвания и пожари гасиха огнеборци / netinfo

44- годишна жена- готвач е пострадала при пожар в бистрото, където е работила. Огънят в Димитровград е причинен от неправилно използване на нагревателни уреди.

4 дървени бараки, ограда, покривна конструкция, овощни дървета и лозя са унищожени при друг пожар, регистриран във вилно зона „Кенана”2 в Хасково. Причина за запалването е небрежност при боравене с открит огън.

Късо съединение е унищожило домакински уреди и шкафове в апартамент на улица „Емилиян Станев” в Димитровград. По данни на Областна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” пожарът е причинен от късо съединение.

40 декара пшеница изгоряха в блок на земеделска кооперация във Въгларово, 50 бали слама и ремарке на трактор са унищожени при пожар между селата Ефрем и Малко брягоlf. Причина за запалванията е техническа неизправност на селскостопанска машина.

Още 19 запалвания на сухи треви и отпадъци са погасили огнеборците през денонощието. Не са нанесени щети при пожарите. Отзовали са се и на лъжливо повикване в ивайловградското село Кондово.