240 лв. в първия ден от базара на Подари усмивка
240 лв. в първия ден от базара на Подари усмивка / DarikNews

Благотворителният великденски базар, който организира за шеста поредна година димитровградската фондация "Подари усмивка", днес и утре ще бъде на централния площад България в града. Той бе открит вчера в парк „Марица” и в първия ден от продажбата на великденски сувенири бяха събрани 240 лв. Социалното предприятие, дневните центрове за деца и възрастни с увреждания и доброволци на фондацията участваха в подготовката на сувенирите за базара. Те са на цени от лев до 15 лв.

Със събраните от базара средства ще поставим начало на кампанията „Възможност за учене” в помощ на кандидат-студенти, като организираме за тях курсове по български език и литература, биология и химия, през учебната 2013/2014г. 9 400 лв. е необходимата сума, коментира председателят на фондацията Наталия Делчева.

 

240 лв в първия ден от базара на "Подари усмивка"
netinfo

Курсовете ще се провеждат в Димитровград от университетски преподаватели - проф. Дамянава и проф. д-р Чернокожев от СУ "Св.св. Кл. Охридски" и преподаватели от катедрата по биология към Медицински университет- Пловдив. Курсовете ще са безплатни за деца от семейства с нисък доход, сираци, полусираци и от институция. Ще има възможност и за платено участие в курса. Ще съдействаме на вече приетите студенти пред различни фондации да кандидатстват за стипендии, издръжка и студентско кредитиране, допълни тя.

Каузата може да бъде подкрепена със средства и по банковата сметка на фондацията:

 

Първа Инвестиционна Банка - Димитровград

 

IBAN: BG87FINV91501000061188

 

BIC: FINVBGSF

 

Фондация"Подари Усмивка"