10 от 24 проекта на граждани ще финансира общината в Димитровград
10 от 24 проекта на граждани ще финансира общината в Димитровград / Darik News, Архив

10-те проекта на граждани, които община Димитровград ще финансира с общо 50 000 лв. по конкурса „За приветлива градска среда-2013” обявиха от администрацията. На базата на предварително зададени и обявени критерии- брой потребители, съфинансиране със собствени средства и срок за реализация, комисия определи своеобразните победители:

1. Александър Цветанов Киферов ул. „Простор”15-А-18

2. Жулиета Георгиева Иванова бул. „Трети март” 11, ап.14

3. Мариана  Личова Колева ул. „Простор” 18, ет.3, ап.7

4. Георги  Димчев Димчев ул. „Кл. Охридски”, бл.№3, вх.А

5. Донка Иванова Златева ул. „Волгоград” 12-А-8

6. Недялка Георгиева Йоакимова ул. „Волгоград”11-А-20

7. Димитър Радев Йовчев ул.”Волгоград” 11-Б-5

8. Фильо Проданов Филев ул. „Захари Стоянов” 2-Б-17

9. Иван Тодоров Радев ул. „Захари Стоянов” 2-В-13

10. Марийка Петрова Хаджиева  ул. „Волгоград” 3-А-3

 

24 са постъпилите в зададения от общината срок проектни предложения. С одобрените предстои да бъдат сключени официално договори, информират от димитровградската администрация.

Конкурсът за граждански инициативи бе обявен в началото на юни, а срокът бе до края на август. Задължително условие за участниците бе да са регистрирани по Закона за управление на етажната собственост.

10 от 24 проекта на граждани ще финансира общината в Димитровград
netinfo

Десетте избрани проекта ще бъдат финансирани от община Димитровград с до 5 000 лв.  и реализирани с помощта на администрацията й. Дейностите по тях включват: озеленяване, зацветяване, подмяна на настилка, монтаж на детски съоръжения, беседки за отдих, пейки, кошчета за улични отпадъци и паркова мебел. Средствата ще бъдат предоставени на домоуправителите едва след приключване, отчитане с необходимите документи и одобрение на дейностите по проектите.

Конкурсът за граждански инициатива „За приветлива градска среда” бе организиран за първи път в община Димитровград през 2010 г. и това е четвъртото му издание.