Завърши основният ремонт на улица „Александър Стамболийски” в Трявна
Завърши основният ремонт на улица „Александър Стамболийски” в Трявна / Община Трявна

Завърши основният ремонт на улица „Александър Стамболийски” в Трявна, съобщава официалният сайт на Общината.

Това е втората изцяло ремонтирана улица в града след улица „Иван Вазов”, изпълнена през тази година, финансирана със средства от Публично-инвестиционната програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите”.

Силно компрометираното  състояние на паважната, асфалтовата  и тротоарна настилки, наложи Община Трявна да изготви проект, с който кандидатства за отпускане на средства за извършване на основен ремонт на улица „Александър Стамболийски”.

Проектът беше одобрен за финансиране,  като строително-ремонтните работи възлязоха на 282 773,72 лв. с ДДС.

С тях е изградена дъждовна канализация  по цялата дължина на улицата (полиетиленови тръби ф250, ф300, ф500мм, PVC тръби ф200, монтираха се 12 бр. нови  улични ревизионни шахти и  улични оттоци – 22 бр).

Извършено е преасфалтиране на целия участък  от улицата (560 кв.м), като е положена и  маркировка. Паважната настилка е пренаредена, като за основа е положена и трошенокаменна настилка.

На мястото на старите компрометирани  тротоари са изградени нови с бетонови плочи и бордюри.

Ремонтните дейности приключиха в срок. Те са извършени от фирма „МОНОЛИТ - Т” ООД, гр. Трявна, а строителният надзор упражни фирма  „Стройконсулт – ГН 99” ЕООД, гр. София.

Община Трявна ще продължи да работи за реконструкция, обновяване и поддържане  на уличната мрежа  на територията на общината и през следващата година, съобщават от администрацията.

Завърши основният ремонт на улица Александър Стамболийски в Трявна
netinfo

Завърши основният ремонт на улица Александър Стамболийски в Трявна
netinfo

Завърши основният ремонт на улица Александър Стамболийски в Трявна
netinfo