Възстановиха единствената у нас релефна карта на България
Възстановиха единствената у нас релефна карта на България / netinfo

Една от емблемите на град Дряново и единствената в страната Релефна карта на България бе изцяло обновена от група млади дряновци, обединени в сдружение под името “МОГА”. Инициативата се зароди още през лятото на 2012 година. Обективни причини попречиха за нейната реализация още тогава, сега тя бе приключена за 12 дни.

Възстановиха единствената у нас релефна карта на България
netinfo

Релефната карта на България, разположена в двора на СОУ “Максим Райкович” в Дряново, е създадена през далечната 1962 година от учителката по география Бонка Тихова и с помощта на учениците Донка Александрова, Сийка Янкова и Дабко Дабков. Материалът е цимент, а мащабът 1:100 000, т.е. размерите й са 4,30 м. на 6,90 м.

Младежите, изпълнили тази отговорна задача са - Ели, Ани, Ники, Сашо, Галя, Лора, Георги, Маргрет (почти всички са от добре познатото сдружение “МОГА”).

Реставрацията на Картата започва на 10 август и е извършена напълно професионално, на етапи, без пропуск в детайлите и завидна прецизност. Специална благодарност към труда на всички участници в реновирането на Картата отправи кметът на община Дряново д-р Иван Николов. Сдружение “МОГА” бе поощрено и от зам.-кмета Даниела Енчева.

Възстановиха единствената у нас релефна карта на България
netinfo