Възродителен процес на Шипка съзира Иван Ненов
Възродителен процес на Шипка съзира Иван Ненов / Dariknews.bg

Господин Президент, господин Областен управител, сложете край на възродителния процес на Шипка, с този призив от страниците на вестник "100 вести" излиза бившият кмет и председател на ОбС в Габрово Иван Ненов. Г-н Президент, през последните две години под Вашия патронаж тържествата в прослава на Шипченската епопея бяха издигнати до национално честване с многообразна програма от съседните области и общини. Но и тази година, въпреки очакванията на родолюбивата общественост, бе прибавена още една страница към историята на забравата - връх Свети Никола официално не възстанови историческото си име, което няма обяснение на фона на историческите факти. Това е позицията на Иван Ненов.

Водещата публикация на "100 вести" информира, че министър Таня Андреева е открила отделение по клинична патология в Габрово.

Лилия Драгоева участва в международен форум в Япония, на който млади хора от различни държави обсъждат как да променят света към по-добро. Това съобщи тя за „100 вести“, след като излезе информация в социалната мрежа за нейното пребиваване в страната на изгряващото слънце.

Учениците от ПМГ „Акад. Иван Гюзелев“ Пламен Динев, Адриян Ибовски, Цвета Тодорова, Виктор Венков и Георги Генков са поканени да участват в национална лагер-школа за най-добрите ученици, състезатели по информатика. От 5 до 11 септември на територията на ВСУ „Черноризец Храбър“ ще се проведе лагер-школа за подготовка на ученици от 6 до 10 клас с най-добри резултати през изминалата състезателна година. Съюзът на математиците в България е подготвил научна програма за подготовката и е създал организация за провеждането на лагер-школата.

"Гражданите искат да разберат кой не си върши работата по Водния цикъл и кога ще я свърши", голямо интервю с Николай Григоров, областен управител това заглавие може да се намери на вътрешните страници на изданието.

"100 вести" предлага и коментарна позиция на Тихомир Църов озаглавена "Хората не искат да бъдат пълнеж във фасадна демокрация".