Вино за крадене докато Ая спеше
Вино за крадене докато Ая спеше / Община Габрово

Всяко хубаво нещо си има край, а хубавото на Смешен филм фест е, че догодина пак ще го има. Тази вечер официално ще закрием феста и ще обявим наградените филми. От сега Ви казваме, че наградите ще са повече от обикновено.

Преди да се сбогуваме фестивално, Ви каним на представянето на книгата на Катерина Евро - „Тетрадка за рецепти и спомени". То ще бъде в 16.30 часа в зала „Възраждане", когато ще имате възможност да се срещнете с любимата актриса.

В 18.00 часа започва българският филм „Докато Ая спеше". Лентата на режисьора и сценариста Цветодар Марков е от 2015 г., с продължителност 90 минути. Оператор е Кирил Паликарски, музиката е на Теодосий Спасов. Участват: Стефан Денолюбов, Юлиан Вергов, Георги Кадурин, Ирини Жамбонас, Стефан Мавродиев, Емил Емилов, Станка Калчева, Красимира Кузманова, Ая Мутафчиева.

Седемгодишната Ая прекарва много време в театъра, защото баща й Асен е актьор. Една вечер Ая заспива в апаратната. След края на представлението интригите, предателствата и натрупаното напрежение в театралната трупа постепенно се разрастват. Илюзиите на Асен рухват, когато разбира, че телевизионната звезда Боян ще го измести в отдавна подготвяна постановка и той предизвиква скандал, който прераства в пиянска свада. Ще успее ли Асен да преоткрие себе си с безрезервната подкрепа на жена си и безкористната обич на дъщеря си?

От 20.00 часа ще бъде официалното закриване на 7-то издание на Смешен филм фест. След награждаването ще видим какво са сътворили децата от Детското ателие по анимация, което се проведе в Дома на хумора и сатирата по време на фестивала.

Непосредствено след церемонията започва аржентинският филм „Вино за крадене". Лентата е от 2013 г. с продължителност 105 минути. Режисьор е Ариел Виноград, сценарист - Адриан Гарелик, оператор - Рикардо Де Анжелис, по музиката на Дарио Ешкенази. С участието на: Даниел Хендлер, Валерия Бертучели, Мартин Пироянски, Пабло Раго, Хуан Лейрадо, Марио Аларкон, Алан Сабах, Луис Сагасти.