Утре се решава кой ще е кандидатът за кмет на БСП, днес червените редят листата си
Утре се решава кой ще е кандидатът за кмет на БСП, днес червените редят листата си / 100 вести

Довечера на свой пленум ОбС на левицата в Габрово ще подреди окончателната листа с 33-ма кандидати за общински съветници за предстоящите на 25 октомври избори за местна власт.

Утре вечер конференция ще решава кой ще бъде кандидатът на БСП за кмет на Габрово, информира за вестника лидерът на партията Кристина Сидорова. Още преди няколко месеца местната организация посочи своя лидер за водач на кандидатската листа за общински съветници.

Вестникът припомня, че за кандидат-кмет са издигнати Лена Енева, Миглена Пройнова и Веселин Пешев.

В голямо интервю депутатът Четин Казак казва за вестник "100 вести":

"От ДПС очакваме на тези избори да препотвърдим своята позиция като една от най-стабилните политически сили в нашата страна и очаквам най-малко да съхраним досега завоюваните позиции в местната власт, а защо не и да ги разширим като увеличим броя на съветниците така, че това да ни постави на едно от челните места в класацията на политическите сили и дори да се съревноваваме за второто място в местната власт, след ГЕРБ.

Нашата програма предвижда да съхраним тези позиции и дори да увеличим с още един общинските съветници в Севлиево. А за другите общини – Габрово, Дряново и Трявна, амбицията е ние да имаме поне по едно съветническо място".

Какви са намеренията на Общината и има ли такива за включването към парк Маркотея намиращите се съвсем наблизо бивш градски басейн на Габрово и изградения и неизползваем колодрум на Габрово.

Отговор на въпроса репортер на "100 вести" търси от кмета Таня Христова.

"С благоустрояване на парк Маркотея и със създаване на възможности за спорт и почивка на жителите на Габрово съвсем логично е цялата територия да е към инвестиционния си потенциал. Убедена съм, че съвсем скоро двата критични обекта, които са свързани с тревогата на габровци, като бившия градски басейн и колодрума ще намерят своето осмисляне. Тук обаче изцяло ще разчитаме на инициативата и партньорството с частния бизнес".