Учредиха сдружение „Местна инициативна група „Севлиевски край“
Учредиха сдружение „Местна инициативна група „Севлиевски край“ / Дарик Габрово

30 севлиевци, представители на стопанския, нестопанския и бизнес сектора, станаха учредители на сдружение „Местна инициативна група „Севлиевски край". Неговото създаване е част от спечеления от Община Севлиево проект по Програмата за развитие на селските райони Ос-4 Лидер. Учредителите, които автоматично стават членове на Общото събрание, гласуваха устава на най-новото сдружение с нестопанска цел в Севлиево. Присъстващите на учредителното събрание избраха единодушно деветчленен Управителен съвет с тригодишен мандат, както и  Контролен съвет. Решено бе пръв председател на УС да бъде общинският съветник Ценка Кокорска.

Очаква се „МИГ Севлиевски край" да бъде регистриран в съда до края на април. Паралелно с това започва работа по написване на Стратегия за местно развитие, с която да се кандидатства в Министерството на земеделието и храните. Ако тя бъде одобрена се очаква МИГ да бъде поканена да подпише договор за финансиране едва през октомври или ноември т.г., а изпълнението й да започне от началото на 2011 г.

Тогава Сдружението ще разполага с 2 млн. евро за финансиране на дейностите по проектите, с които ще кандидатстват различни организации и хора от селата от общината.