Снимка:
Снимка: / Пусни капачка, дари живот!
26 туби с вместимост 11 литра – за кратко време това впечатляващо количество успяха да съберат учениците от училище „Отец Паисий” в Габрово, които инициираха кампанията „Капачки за Габрово”

Идеята е да се предадат за рециклиране, а с получената сума да се подпомогне закупуването на уреди и медикаменти за Неонтология и Детско отделение на МБАЛ „ Д-р Тота Венкова“

Зад кампанията стои също и идеята за опазване на околната среда чрез възпитаване от ранна възраст в разделно събиране на отпадъците. Това е иновативен начин за благотворителност от привидно ненужни неща – пластмасови капачки.

Дряновец иска да монтира в родния си град Сърце за събиране на „Капачки за бъдещето”

Преди няколко месеца учениците от 8 „а” клас на СУ „Отец Паисий“ – Габрово излязоха с призива „Пусни капачка, дари живот!”. Във всички класни стаи и коридори на училището бяха поставени съдове за събиране на капачки. 

„Искахме да станем част от инициативата „Бъдеще в Габрово“. Това е истинска зелена благотворителна кампания за събиране на пластмасови капачки. Огромно бе удовлетворението на всички ученици, когато установихме, че за кратко време нашата училищна общност е събрала 26 броя 11-литрови туби с пластмасови капачки.  Щастливи сме, че първият етап от събирането на капачки в нашето училище се увенча с такъв успех. В началото на следващата учебна година отново ще поставим в нашето училище съдове за събиране на пластмасови капачки, защото вярваме, че само когато хората отворят сърцата си за добрини, тогава ще има повече здрави и щастливи  деца“.