Тунелът под Шипка бил грешка, коментирали в парламента
Тунелът под Шипка бил грешка, коментирали в парламента / Dariknews.bg

Инвестициите в Транспортен коридор №9, част от който е тунел под Шипка, били грешка. Трябвало да се реализира коридор №4, посока Дунав мост 2. Такива становища са изказани в пленарна зала на Народното събрание, съобщи пред журналисти депутатът от ГЕРБ Томислав Дончев.

Информацията за такива разговори бе изнесена още в началото на седмицата от друг габровски депутат - Четин Казак.

Двамата политици са категорични, че ще работят в полза на 100-годишата габровска мечта. Това стана ясно от публичните им позиции, изказани независимо едина от друга.

Бившият министър на еврофондовете припомни, че коридор №9 присъства в договора за присъединяване на България, за да улесни преминаването през Стара планина. Томислав Дончев потвърди, че не е виждал правителствено решение, което да е във вреда на тунела, но сред колегите му се водели такива разговори.

"Проектът е стартирал. Ще трябва да се положат значителни усилия, ако някой иска да го прекрати. Освен формалните пречки за прекратяване на европейски проект ще трябва да се занимава с мен и с габровци", закани се Дончев.

Цветомир Михов, депутат от ГЕРБ, също потвърди през тази седмица, че в приоритетите на кабинета не е видял да присъства тунел под Шипка.

"Протестите не са ми тясна специалност, но ако се стигне до подобно нещо, всеки, който е решил да го пердприеме, ще се срещне с гнева на габровци", коментира от своя страна Томислав Дончев.