Създават детски кът в Етъра
Създават детски кът в Етъра / netinfo

В АЕК "Етър" ще бъде създаден музеен Детски кът, който да работи целогодишно. В него деца от 4 до 12 години ще имат възможност да се запознаят и да се обучат в  различни занаяти и домашни дейности на принципа  „учене чрез опита". Детският кът ще бъде разположен на закрито и на открито - в унисон със спецификата на музея.

Предвиждат се информационни и визуални материали по всяка тема - инструкции за ръководителя (родителя); помощни илюстрации и указания за децата.

 Музейните специалисти ще са ангажирани и със специализираните програми, акции и събития, които ще са част от живота в Детския кът.

 Музейният детски кът, ще започне да функционира през летните месеци. Той ще се посещава срещу заплащане. Цената ще бъде достъпна, без почасово ограничение - в рамките на работния ден на музейния кът. Цените ще бъдат обявени и ще се заплащат на касите на музея. Ще бъдат публикувани и в сайта на музея.

Дейноститеса по проект за  повишаване приходите на българските музеи и подобряване работата им с деца и млади хора.

Целите на проекта са съобразени със съвременните тенденции в музейната педагогика за достъпност и интерактивност на информацията и с конкретните желания на младите хора. Важна характеристика на този проект е, че той се фокусира върху индивидуалните участници; деца, доведени от своите родители и др.