съд дело присъда
съд дело присъда / ThinkStock/Getty Images

От Окръжна прокуратура съобщават, че е внесен обвинителен акт срещу 53-годишен мъж от Севлиево за причинена смърт по непредпазливост. Драматичната среща между Мариян и Ибрям станала на 30 май 2017 г., а повод за трагедията станала бутилка с уиски.

Ибрям бил познат на персонала на супермаркета в Севлиево, където се разиграла драмата. Той влязъл вътре и скрил алкохола под дрехата си, но човек от персонала го засякъл. Ибрям не за първи път посещават търговския обект пиян. Служителят напуснал супермаркета преди него и предупредил свой колега - Мариян, работещ на грила отпред. 

Ефективни присъди за двама изнасилвачи

Обвиняемият бързо отишъл до Ибрахим и го спрял, бръкнал под дрехата му и извадил бутилката с алкохол. След това се навел, оставил бутилката на земята и при изправянето си нанесъл удар с ръка в лицето му. Поради слабото си телосложение и въздействието на алкохола,  Ибрям паднал на земята.

Междувременно управителката на магазина, заради кражбата натиснала паник-бутона. На място пристигнали полицейски служители, които откарали Ибрям за изясняване на случая с извършената от него кражба, като се наложило да го придържат при отиването и качването в автомобила, понеже пострадалия не можел да стъпва на левия си крак.

Доживотен затвор за мъж, опитал да ограби, изнасили, блудства и да убие трудноподвижна жена

От сградата на РУ-Севлиево бил откаран в Спешния център на МБАЛ, където бил придвижен  с болничен стол, но след обработка на раната го извели от манипулационната и го оставили на пейка пред болницата. Около 2.30-3.00 ч. лекарите от нощната смяна видели, че пострадалият продължава да седи на пейката и след нов преглед установили, че левият му крак е счупен. Бил приет в ортопедично отделение, но на сутринта състоянието му рязко се влошило и починал.