Станишев може да е начело на евролистата, ако Борисов и Кунева са водачи
Станишев може да е начело на евролистата, ако Борисов и Кунева са водачи / Dariknews.bg
Станишев може да е начело на евролистата, ако Борисов и Кунева са водачи
69001
Станишев може да е начело на евролистата, ако Борисов и Кунева са водачи
  • Станишев може да е начело на евролистата, ако Борисов и Кунева са водачи

Лидерът на БСП Сергей Станишев, евродепутатът Илияна Йотова и бившият председател на парламента Георги Пирински са сред номинираните от габровските партийни организации за листата на червените в предстоящите европейски избори. Това оповестиха днес пред журналисти от местната централа на партията с уговорката, че все още не са проведени повече от половината събрания на структурите.

Габровска област се очаква да излезе с предложение за местно присъствие в листата. Вероятният номиниран ще бъде адвокатът Цонко Кръстев от Трявна, който е представител и на младите социалисти. Депутатката Деница Златева и Катя Колева, председател на Института за социална интеграция, са други предложения на структурите в област Габрово. Ивайло Калфин досега не е имал номинация, стана ясно от изнесената информация.

Според местните социалисти Станишев би могъл да води евролистата им, въпреки че е заявил по-голям интерес към националната политика. Това можело да стане, при условие, че други основни партии излязат с лидерите си начело.

"Ако Бойко Борисов и Кунева, например, водят листите, тогава има логика Станишев да  оглави нашата", коментират габровските леви.